Thursday, November 8

milk tea puding...



 beli bubble sampai 3kilo. hagak2 ape aku buat ngan bubble bebanyak tuh...nak buat mandi sekali pon boleh kowt.

sejak dari kegilaan minum iceblended blog kat pasar malam nanding tu, aku bercita2 nak buat sendiri kat umah. tp, blender yg dipakai pon tak ade kelayakkan nak blend ice. mcm mane eh?

puding bubble milk tea ni, ofkos dari blog org lain. blog org yg pandai masak laa. aku ni ikut ikutan je..haha blog mana tu?? lupa la pulak. sesiapun, thanks for sharing... (winkk)

caranya mudah ya amat

  • teh boh 3 in 1 (ade pakai 10 peket kot) - lg pekat lagi sedap. pecaye lah, mmg tak manis langsung (dinasihatkan, tambahla gula sikit)
  • bubble / blog - masak ikut instruction
  • serbuk agar2 sepeket
air bape banyak? sebanyak sepeket agar2 serbuk tu ye. ikut arahan nye..

comel x? ;)

















Wednesday, October 31

jamuan hari raya aidiladha JPMD...

tak yah makan nasi pon tak pe...kenyangnyeeee...

untuk gerai gugusan, yong tau foo menjadi pilihan. alaa...boring la kan, nak makan lauk raya lagi...yong tau foo nye pon ada klass! cewah...

tapi kan yang paling pentingnye kan, dapat bawak balik tapau lagi...haaaa, jadinya malam ni, dapur ku tak berasap la...yay! (gembira ko?) cukup la nak makan anak beranak...

  • mee kari, "kari perindu"
  • yong tau foo "amek kaww.."
  • lemang, "3sepakat"
  • rendang daging mak mentuo den...
 jangan tetipu la ngan nama belakang makanan tu...saje untuk tujuan promosi...haha

terima kasih Allah dengan rezeki ni. disebabkan banyak kot masa mlm ni, boleh la aku cuba kek coklat kukus pemberian sedara hr tu..nanti kita capture capture gamba yeh... ;)

Friday, October 12

nasi arab ...



terima kasih kak imah membelanjai kami semua. Alhamdulillah, rezeki dapat kaki kambing. tp sampi ke malam tak makan2 sebab kekenyangan...

Monday, October 8

gebus gebas si cekodok udang berjagung...ahaii..



aku masih lagi prektis...macam dalam blog sariyusa...

"cuba cakap gebus gebas laju2.." :D

akhirnya cekodok ku jadi sebu..hehe. alhamdulillah. aku amik tips daripada blog sariyusa yg diambil dari 1001resepi. memang confirm gebusss...cuma aku kurang bahan daun kucai la. next time kite letak ye en suami...heh..

Sunday, October 7

dadih surprise...



sweet treat for my friendss...
part yang aku suke...kalau sampai time rajin nye, ade je nak buat untuk dimakan bersama2 rakan taulan. kalau buat kat rumah ni, mau aku overdose lagie ngan gula. sape lagi yg abihkan, kalau bukan aku. tak sampai hati nak tengok die dalam cik tong kite..hehe...

..."dadih with surprise.."

tak de mende sangatla surprise nye. cume aku letakkan jelly buah mangga dalam dadih strawberry tu. yang oren2 tu, adalah jelly yang timbul.haha...boleh laa...nak buat pon ikut instruction je. wallahh. da jadi. mungkinlagi bagus kalau aku kurang kan air die.. hurrmmm...

  • setengah peket dadih (1500ml air)
  • setengah tin susu cair
  • gula
  • 1 kotak JELE

Wednesday, September 26

my adorable ahmad al amsyar

"ni siapa"..sambil tepuk2 dada azfar...

"aaapa" ... dgn pelat2 die...

"ni siapa" ..sambil aku tepuk2 dada aku...

"aaapa" ...azfar balas...heh, aapa jugak ye. erm...

sape yang tak sayang anak oooiiii. geram tengok perangai masing2. comeyyy betul. erm, dah makin besar, makin banyak perangai nye..heheee...

ahmad al amsyar...

usia 9 bulan. belum lagi capai 7 kg. AAK?? (ada aku kesahh?) bukan la tak kesah. kesahnya semua anak aku lambat memberat. bukan gene aku la nyatanya :p ....tak kisah la. janji sihat wala'fiat kan.

amsyar baru pandai duduk tanpa sokongan tangan die. kadang2 die lupa yang die da tak bertongkat tangan. tergolek jugak die. tapi he is strong... :D yg ni, gene aku haha...


Sunday, September 23

laksa gorengku...

assalamualaikum...

hari ke2 buat OT sangat heaven. sambil menunggu last batch staining, kite ber n3 jap. pagi ni kite cite sarapan yg heaven jugak.  heaven kahh?? :p


laksa goreng in da house peoplezzzz...

nak kate yummeh tu tak la kowt. berisi jugak la perut ni sebelum buat kerja....hihi...nak buat pon pakai short cut. kicap mee tuang sane, campur bawang, halia, garlic juga. campur juga kobis, udang dengan sotong ball.

ni jugak cara2 nak menghabiskan kicap mee tamin ku...huuu. lepas ni, nak pakai kicap caramel je

p/s: kesian daun sup tu. tolong bagi kaler je kat mee yang gelap..




About Me

cheras, kuala lumpur, Malaysia
mother to 2 handsome boys, who has a passion of cooking and baking...passion saje la...